FAQ

Hier vindt u veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact op met ons zodat wij u vraag kunnen beantwoorden

Waar kan ik terecht met vragen of het melden van een storing?

Op elke multifunctional staat voorop het apparaat aangegeven aangegeven waar u terecht kunt met vragen of het melden van een storing.


Is het mogelijk om de multifunctional in te stellen op Nederlandstalig?

Nee, dat is niet mogelijk.

Als ik mijn LU-Kaart in de houder boven het scherm leg, geeft deze een foutmelding.

Het zou kunnen zijn dat u de LU-Card niet lang genoeg in de houder plaats. Leg de kaart in de aangewezen houder boven het display totdat deze ontgrendeld wordt.

Het kan ook zijn dat uw LU-Card nog niet is geactiveerd. U kunt hiervoor naar de Servicedesk of een van de LU-Card steunpunten om deze te laten activeren.

Waarom staat er een tegoed van 100 euro aangegeven na het inloggen met mijn medewerkers LU-Card?

Iedere medewerker die gekoppeld is aan een SAP-nummer en dus de rechten heeft om te mogen printen heeft 100 euro saldo op de kaart staan. Deze wordt iedere week opnieuw aangevuld tot honderd.

Moet ik als medewerker met een LU-Card het saldo voor het printen zelf opladen?

Iedere week zal het saldo automatisch hersteld worden naar het originele bedrag van 100 euro. Mocht u voor het begin van de volgende maand merken dat u niet genoeg saldo meer heeft, meldt dit dan tijdig bij de ‘Printshop’.

Ik ben een medewerker met een LU-Card, maar ik kan niet printen omdat het ‘saldo te laag’ is, wat kan ik hieraan doen?

Wanneer u eerder als medewerker heeft kunnen printen kunt u een mail sturen naar de helpdesk Multifunctionals. Vermeld hierbij uw medewerkersnummer en ULCN-accountnaam.
Wanneer u voor het eerst als medewerker gaat printen kunt u hiervoor rechten aanvragen bij het secretariaat van uw afdeling.

De multifunctional print een document niet goed uit. Er zijn onder andere vreemde tekens en een slechte document opmaak te zien.

Het kan zijn dat u nog gebruik maakt van de oude multifunctional driver. Verwijder de oude multifunctional en voeg de nieuwe multifunctional toe.

Zie hiervoor de handleiding nieuwe multifunctional in gebruik nemen.

Ik heb een opdracht naar de multifunctional gestuurd, maar de opdracht komt daar niet aan.

Het kan zijn dat u nog gebruik maakt van de oude multifunctional driver. Verwijder de oude multifunctional en voeg de nieuwe multifunctional toe.

Zie hiervoor de handleiding nieuwe multifunctional in gebruik nemen.

Controleer tevens of de geselecteerde printerqueue overeenkomt met de queue die op de multifunctional staat aangegeven.

Ik wil graag in kleur printen, maar de multifunctional staat standaard in in zwart/wit.

Standaard zijn de multifunctionals ingesteld op: A4 in zwart/wit en dubbelzijdig printen. Om dit eenmalig te wijzingen volgt u, bijvoorbeeld in het programma Word, de volgende stappen:

‘Bestand’ -> ‘Afdrukken’ -> ‘Printereigenschappen’ -> ‘Color mode’ -> Kies hier de gewenste kleurenmodus.

U kunt dit ook vanuit programma’s als Excel, PowerPoint, Adobe Reader enz. aanpassen.

Is het mogelijk om de standaard instellingen van de multifunctional blijvend aan te passen voor mijn account?

Ja het is mogelijk om de printereigenschappen blijvend aan te passen. Om dit te doen volgt u de stappen:  

‘Apparaten en Printer’ -> Rechter muisknop op de gewenste multifunctional -> ‘Voorkeursinstellingen voor afdrukken’ -> Kies bij ‘profiel’ voor het gewenste profiel of pas de overige instellingen blijvend aan.

U kunt de nieuwe standaard instellingen altijd op dezelfde wijze opnieuw aanpassen.

Ik wil printen op ander papier dan standaard A4 of A3 papier, hoe doe ik dat?

Lade 2 en 3 van de multifunctional zijn standaard ingesteld voor normaal A4 papier en lade 4 voor standaard A3 papier. Wanneer u op speciaal A4 papier wilt printen, zoals briefpapier, kunt u hiervoor lade 1 gebruiken. U kunt deze instellingen blijvend of eenmalig instellen. Om dit blijvend in te stellen volgt u de volgende stappen:

‘Apparaten en Printer’ -> Rechter muisknop op de gewenste multifunctional ->  ‘Voorkeursinstellingen voor afdrukken’ -> Paper source -> Lade 1

Speciaal papier, zoals etiketten of dikker papier, wordt geprint vanuit de handinvoer. In dat geval kiest u bij ‘Papierbron voor: ‘Multifunctionele invoer’

Om dit voor eenmalig gebruik in te stellen, past u deze instellingen aan vanuit een programma als Word, Exel, PowerPoint enz. met de volgende stappen:

‘Bestand’ -> ‘Afdrukken’ -> ‘Printereigenschappen’ -> ‘Papierbron’

Hoe kan ik beveiligd printen?

Beveiligd printen is een functie waarbij u een printopdracht samen met een pincode naar een multifunctional verstuurd. Alleen houders van de opgegeven pincode kunnen de printopdracht bij de betreffende multifunctional vervolgens uitprinten. Hiervoor dient op de multifunctional de pincode te worden ingevoerd.

Zie hiervoor de handleiding beveiligd printen.

De multifunctional is een grote opdracht aan het printen, maar ik wil snel één of enkele velletjes kopiëren. Moet ik nu wachten tot de opdracht klaar is?

Nee, tijdens het printen van een opdracht staat linksonder in het bedieningspaneel de knop ‘Interruptie’. Druk op deze knop om de opdracht kort te onderbreken en een document te kopiëren. Na het kopiëren hervat de multifunctional automatisch de onderbroken opdracht.

Tip: haal snel uw document uit de uitvoerlade om te voorkomen dat deze tussen een lopende opdracht komt te liggen.

Ik probeer een boek te kopiëren, maar de kopieën komen niet goed uit de multifunctional.

Leg het boek op de glasplaat -> Kies in het bedieningspaneel op ‘Copy’ -> Kies vervolgens voor A3 als papierformaat. De multifunctional zal de gehele glasplaat inscannen en vervolgens op A3 uitprinten.

Indien een boek kleiner dan of even groot is als A4 legt u deze met de lange kant tegen de linker zijde van de glasplaat.

Hoe kan ik mezelf toevoegen aan het lokale adresboek van de multifunctional?

Zie hiervoor de handleiding scan to e-mail.

Hoe kan ik mensen verwijderen uit het lokale adresboek van de multifunctional?

U gaat in het  multifunctional naar de functie ‘Scan’. U komt dan terecht in het lokale adresboek van de multifunctional -> ‘Register/Edit’ -> Selecteer het e-mailadres wat verwijderd dient te worden -> ‘Delete’ -> ‘Yes’ -> ‘Close’.

Wanneer ik een grote opdracht wil scannen wordt deze opgesplitst in verschillende e-mails. Wat is de reden hiervoor en is er een optie waardoor ik de opdracht in 1 document kan ontvangen?

De e-mailserver kan een maximum capaciteit van 10MB per e-mail aan. Wanneer het aantal MB wordt overschreden zal uw opdracht opgedeeld worden in kleinere documenten. De grootte per pagina is vooral afhankelijk van de resolutie van de scan. Deze staat standaard op 300x300 dpi.
Wanneer u de resolutie verkleint zullen meer pagina’s per scan verstuurd kunnen worden, wel zal de kwaliteit van de scan achteruit gaan.

Als alternatief kunt u de scans ook opslaan op een USB stick. Hierbij zal de opdracht niet opgedeeld worden in verschillende subdocumenten, maar als één geheel. Lees meer in de  handleiding Instructiekaart – kopiëren, scannen en printen met de LU-Card bij alinea 'Scan and Store to USB'.

Soms worden pagina’s willekeurig op z’n kop weergegeven na het scannen, hoe kan dit worden voorkomen?

Het programma OCR herkent tekst en zorgt ervoor dat het mogelijk is om in een gescande tekst woorden te zoeken met de zoekfunctie. Deze functie herkent ook de bovenkant van een pagina. Soms gebeurt het dat de bovenkant niet goed herkent wordt waardoor de pagina foutief omgedraaid wordt door OCR.

OCR kan handmatig worden uitgeschakeld op de multifunctional. Bij de opties voor scannen vindt u de knop PFD (compact) in dit menu vindt u de optie OCR gemarkeerd. Wanneer u hierop klikt wordt OCR gedeactiveerd en zullen de pagina’s niet meer op z’n kop in de e-mail verschijnen.

Hoe kan ik een dubbelzijdig document scannen?

U gaat in de multifunctional naar de functie ‘Scan’. U selecteert het gewenste mailadres en drukt op ‘Ok’. Vervolgens drukt u op de functie ‘2 Sided’ -> ‘Book type’ -> ‘Ok’ . Als u dit gedaan heeft drukt u op de groene knop en wordt het document aan beide kanten gescand.

Het scherm wordt automatisch vergrendeld als ik voor langere tijd documenten aan het scannen ben, hoe kan dit?

Dit komt omdat er wegens veiligheidsoverwegingen een timer op de multifunctional staat. Deze wordt na 15 minuten automatisch geactiveerd. Het is dan ook niet mogelijk om deze 15 minuten te overschrijden.

Tip: Verstuur na het inscannen van 20 à 30 pagina’s de opdracht naar uw mail. Herhaal dit totdat alle gewenste pagina’s zijn gescand.

Ik wil scannen op een LU-Cardprinter, maar na het lezen van mijn kaart geeft de multifunctional geeft alleen de opties kopiëren en printen, wat moet ik nu doen?

Door de knop ‘kopiëren’ in te drukken wordt het menu van de printer zelf vrijgegeven. Hierna kunt u op het scherm van de printer verder kiezen uit verschillende opties, waaronder scannen.

Er knippert een oranje lampje en de machine geeft de melding “Load paper”

Druk op het knopje met het oogje linksonder naast het scherm en selecteer het juiste papierformaat (A4 of A3).

Laatst Gewijzigd: 04-10-2016